"My fair lady", Nöjesteatern i Malmö 1995-96


"Sagolikt" var rubriken i Aftonbladet när klassikern "My fair lady" gick upp på Nöjesteatern i Malmö. Jens Peterson delade ut fyra plus i betyg och skrev: "Som en saga. I musikalen förvandlas Eliza från blomsterflicka till välpratande dam. Och här får Sofie Lindberg som spelar Eliza ett stort genombrott. Med charm och utstrålning och bra röst matchar hon Jan Malmsjö i denna klassiska musikal."
Jan Malmsjö hade alltså lockats till sin gamla hemstad för att spela språkprofessor Higgins. Malmsjö i Malmö betyder utsålda hus. Uppåt 70 000 biljetter var förhandsbokade innan premiären gick av stapeln.
Malmöflickan Sofie Lindberg gjorde succé som Eliza. Hennes pappa Doolittle gestaltades av Anders Aldgård. Här fanns Stig Grybe som överste Pickering, Maj Lindström som den bestämda Mrs Higgins och Ulf Källvik som den förälskade Freddy.
Claes Sylwander regisserade och hade även signerat scenografin. Gordon Marsh skapade koreografin och Svenbörje Gaborn stod för kostymprakten.
" I allt yttre har de gjort en tät uppsättning som bärs av artisteri och yrkeskunnande och där snygga och rörliga dansscener varvas med god salongskomedi i ett välbalanserat tempo", skrev Lars Linder i Dagens Nyheter.


Anders Björkman i Expressen: "Sanningen är att Malmsjö gör en av de bästa Higgins jag sett. Rakt och rätt, inget sidoshowande, för han förstår att detta i grunden är en dramatisk roll - även om den har underhållningsvärde."
Gaby Wigardt i Svenska Dagbladet: "My fair lady på Nöjesteatern är en genomarbetad, välspelad, skönsjungen och helgjuten föreställning. Ja, faktiskt en imponerande anrättning."
Christina Areskoug i GT delade ut högsta betyg: "Överdådig, härlig, lysande - den bästa Lady jag sett. Nöjesteaterns Lady är en total triumf. En alldeles fenomenal version av den klassiska musikalpärlan!"

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

Barnprogrammet "Svenska Sesam"