"Mysinge Motell" - en utskälld serie!


"Usch, vilken soppa!" utropade kritikerna om TV-serien "Mysinge Motell" som drabbade tittarna hösten 1968. "Mysinge Motell" var vad man internationellt kallar "situation comedy", en genre som var helt oprövad i svensk television. Man spelade in i amerikanskt tempo med repetitioner, inspelningar och sändning samma vecka. Snabbare hade man aldrig gjort svensk TV-underhållning förut.
"Mysinge Motell" utspelade sig precis som titeln skvallrar om på ett motell. Bakom portierdisken stod den folkkäre Carl-Gustaf Lindstedt och hans son Pierre. 
Olika gäster klev in i handlingen och ur den, här sågs bl.a. Eva Rydberg, Jan Malmsjö, Christina Schollin och Fillie Lyckow. 
Björn Lindroth, Åke Cato och Rune Moberg svarade för manus och Stig Ossian Ericson regisserade. 
Serien som pågick i 13 avsnitt blev en flopp - varken publik eller recensenter tycktes gilla den. Arga och upprörda tittare skrev till tidningarnas insändarsidor och klagade: "Uruselt" var ett omdöme som återkom.
Aftonbladets TV-recensent Lars Rundkvist skrev: "Att underskatta publiken, det är att t.ex. sända program som Mysinge Motell som igår fortsatte med ett andra avsnitt där Carl-Gustaf Lindstedt görs till åtlöje. Det är plågsamt att se Carl-Gustaf Lindstedt i denna roll. Och farhågorna från första avsnittet besannades genom gårdagens andra avsnitt, som var om möjligt enklare - och dummare - än det första."

Kommentarer

  1. Jag har bara ett litet minne om att jag såg något avsnitt på TV. Har tänk på serien under senare år och nu ser jag att den inte var så bra, kanske var det därför som minnet är lite blekt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden kanske inte var mogen för Mysinge Motell? Eller så var den så dålig som det sägs.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp