Lasse, Eva och Björn på sommarturné 1971

När de tre mångbegåvade artisterna Lasse Kühler, Eva Rydberg och Björn Skifs förenades i en gemensam show blev det dans, clowneri, akrobatik och sång på hög nivå. Uppbackade av kompbandet Stockholmarna drog dom ut på sommarturné genom landets folkparker. Showen utnämndes av flera tidningar till 1971 års bästa folkparksshow.
"När man mellan skrattanfallen hämtar andan ser man ganska snart att det här måste vara den perfekta scenshowen. Den har puls, musikalitet, fina gags och dansmässiga och musikaliska poänger som man alltför sällan ser i Sverige", skrev G-P:s kritiker Leif J Andersson efter att ha bevittnat premiären på Skogsvallen i Simonstorp utanför Norrköping.


I Kungsträdgården i Stockholm lockade showen flera tusen åskådare trots spöregn. Expressens Hans Fridlund delade ut fyra getingar i betyg: "I ett sjuhelsikes tempo begår den för sommaren nybildade kombinationen Rydberg - Skifs - Kühler en av de fräsigaste tittshower som över huvud taget erbjuds turnésommaren -71. 2/3 av sällskapet är rentav så dansanta att det smått snuddar på akrobatik."
Göran Sellgren i DN: "Det är två saker som framför allt imponerar i den här showen - den är alldeles ovanligt visuell, tack vare ett övermått av rörelse och raffinerade dräkter, och trion håller ett tempo som gör en alldeles andfådd bara av att se på. En mycket övertygande arbetsseger är vad den duktiga trion tar hem."

Se även:

Kommentarer

  1. Vill minnas att Kühler var med eller inblandad i mycket som hade med dans och koreografi under denna tid. Skifs har också utöver sången en stark humorådra och tillsammans med Eva kan jag tänka mig att det blev så bra som de skrev.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var tre artister som passade bra ihop med sina olika talanger.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

"Cyklar", Lisebergsteatern 1985