Eva Rydberg Show på Berns 1981


I februari 1981 var det premiär för Eva Rydberg Show på Berns i Stockholm. Föreställningen baserades på en TV-show som Eva gjort i Los Angeles föregående år. För regi och koreografi svarade Steve Merritt och i ensemblen fanns fyra amerikanska dansare: Brad Jeffries, Richard Bohannon, Forest Gardner och Craig Innes. Gästartist var Ewa Roos och för musiken svarade Peo Jönis orkester förstärkta med Tony Johansson.
Showen gavs på Berns i två månader och fortsatte sedan på Kronprinsen i Malmö och avslutades med en sejour i folkparkerna. 
"Vilken show! Man kan bara kapitulera. Två fina månader för Berns", skrev Kvällsposten i sin recension. Gaby Wigardt i Svenska Dagbladet föreföll närmast besviken och menade att showen var för amerikaniserad och att regissören försökt göra en Hollywoodprodukt av Rydberg: "Han låter henne sjunga sentimentala visor vilket är helgalet. En om cirkus t. ex. som ingenstans leder. Merritt borde väl veta att när svensk publik hör orden Eva och cirkus så jublar vi. Men vart tog hennes mästerliga clowneri vägen på Berns?"
Anders Björkman i Expressen: "Ambitionen är det inget fel på och ungefär hälften av den timslånga showen är underhållande. Men alltför ofta känns det kallt och ibland riktigt krystat."
Desto positivare var Betty Skawonius i Dagens Nyheter som inte sparade på superlativen: "Till de komiska höjdpunkterna hör också en klockduell med två tyrolerdamer i gula flätor. Som Elvis, fast i skånsk, kvinnlig och synnerligen levande tappning, är Eva Rydberg helt otrolig och nästan omöjlig att beskriva. Hatten och väskan har hon kvar från det klassiska numret Strippan - och mikrofonen plockar hon som vanligt upp ur handväskan. Oj, oj."
Bengt Melin i Aftonbladet var imponerad av dansnumren: "Dansen blir showens räddning. I den fina proffsiga omgivningen blir Eva Rydberg en dansare i världsklass."


Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp