"Revy" 1970

"Revy" var en underhållningsserie på tre program som hade premiär i Sveriges Television den 7 november 1970. 
Karin Falck var producent, Nisse Hansén kapellmästare, Gordon Marsh svarade för koreografin och lustifikationerna skrevs av manusförfattarna Bengt Linder och Björn Barlach. Artisterna som framträdde var Monica Nielsen, Isa Quensel och Jan Malmsjö. Programmen spelades in live inför publik på Cirkus i Stockholm utan några omtagningar. Karin Falck menade att det skulle vara mer livsglädje än perfektionism. Någon kameramiss eller en bortslarvad replik gjorde inte så mycket. Förutom de tre artisterna fanns en balett med i bilden också, fyra unga herrar och två damer. 


TV-kritikern Ingvar Orre i DN talade om storsuccé redan efter första avsnittet:"Jag tycker mycket om den här blandningen och anser att Jan Malmsjö med sitt våldsamt oblyga utspel är en rejäl tillgång för oss som vill ha trevligt på lördagskvällarna."
Åsa Wall i Svenska Dagbladet tilltalades inte alls av underhållningen: "Förvånande att Nielsen lånar sig till denna trista buskis. Belysande exempel: de tre träffas i tvättomaten. Quensel då Malmsjö inträder:
- Så trevligt med en karl på det här stället.
Malmsjö:
- Kanske på alla möjliga små ställen."
Det är just den citerade sketchen "Tvättomaten" som blivit ihågkommen och som på tittarnas begäran visats i repris åtskilliga gånger genom åren. Den finns att återse här.

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp