"I grevens tid", Jan Malmsjö på Börsen 1987-88


"Jag börjar bli gammal, jag måste göra det här NU. Snart är det för sent", sa 55-årige Jan Malmsjö till pressen inför sin krogshow på Börsen i Stockholm 1987. 
"I grevens tid" kallade han showen där han samlat ihop ett pärlband av operett- och musikallåtar. Han inledde som greve Danilo i "Glada Änkan", sedan följde nummer ur "Me and my girl", "Stoppa världen - jag vill stiga av", "La Cage aux Folles" och "The Phantom of the Opera".
Som moatjé till Malmsjö fanns Birgitta Smiding, inlånad från Malmö Stadsteater. Här fanns åtta dansare drillade av Hans Marklund och därtill Anders Berglunds 20-mannaorkester.
"Världsklass Malmsjö!" utropade Aftonbladets nöjeschef Lars Anrell och delade ut fem plus i betyg: "Han dansar, skämtar och sjunger och det vi ser är en artist fullt i klass med de utländska stjärnor som stundtals tar 4 000 kronor för en biljett. Men Jan Malmsjö är betydligt billigare - och naturligtvis fullständigt obetalbar. Och han gör sin publik oändligt rik."
Sven Malm i SvD var något återhållsam med berömmet: "Det är FEST i melodier, färger, rörelser. Malmsjö är väl vår mest komplette artist med sång, dans (nåja), teater, utstrålning i bagaget. Det hela är emellertid kompakt förutsägbart, och det ges tyvärr inte rum för några större överraskningar eller oväntade infall."
Gunnar Rehlin i GT: "Herregud, så han trivs med att stå på en scen, få ge allt, driva lite med sig själv och inhösta publikens jubel. Och han är värd alla bravorop och alla applåder. Han bjuder verkligen på högklassig underhållning."
Anders Björkman i Expressen: "Jan Malmsjö är en av våra stora musikalartister, den störste i sin generation. Här bjuder han på det bästa han har och det går inte att kalla det för något annat än stort artisteri."

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp