Kar de Mumma-revyn på Folkan 1971


På nyåret 1971 var det premiär för den årliga upplagan av Kar de Mumma-revyn på Folkan vid Östermalmstorg i Stockholm. I revyensmblen fanns pålitliga namn som Stig Järrel, Siv Ericks och Rolf Bengtson. Ny primadonna för året var Siw Malmkvist. Vidare medverkade dansaren Lasse Kühler och skådespelaren Hans V Engström samt balettflickorna Kerstin Asp, Hedy Bengtson och Annika Ekstrand. Precis som så många gånger tidigare svarade Hasse Ekman för regin.
Revyn fick ett blandat mottagande i pressen. Hanserik Hjertén i DN retade sig på Kar de Mummas försök att bli samhällstillvänd och radikal och tyckte att revyn var tvetydig och ojämn.
"Stig Järrel var roligast som Bæhrendz på apberget och Siv Ericks som en av sina oöverträffliga fjollor. Men det var förfärligt mycket dåliga vitsar också. Man avundades artisterna som inte behövde lida så mycket av det. Det hör ju till stjärnkulten på dylika spektakel att de möts av stort jubel bara de visar sig, före prestationen. Ovanligt praktiskt om det som sen följer inte håller måttet, vilket hände ofta nog på Folkan."


Gunnar Unger i Svenska Dagbladet överraskades av Siw Malmkvists insatser: "Siw Malmkvist visade att hon inte bara är en popsångerska utan också kan vara en mycket god revyskådespelerska, att hon har personlighet, humor och inte så lite av artisteri."
Allan Fagerström i Aftonbladet utropade: "Rolf Bengtson är ett geni - han bör sparas åt eftervärlden!" Även i Expressen delade man ut rosor åt Bengtson: "Äntligen får han t ex full användning för sin fenomenala förmåga att alldeles stilla, inåtvänt, dovt, se urförbannad ut i monologen Man är svensk. Den kulan - stöpt av Lars Forssell och K de M - visste var den tog."


Se även:

Kommentarer

  1. Siv Ericks var min gamla granne i Husby. Har haft mycket roligt med både henne och hennes son Percy, men tyvärr är båda borta nu 😥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marre! Vad trevligt att höra om din bekantskap med Siv Ericks. Jag har tänkt att uppmärksamma henne lite mer i bloggen så småningom. Hon var en suverän skådespelerska!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp