Wenche Myhre Show, Trägårn i Göteborg 1988


Mitt i januarimörkret 1988 kom det norska myhrvädret Wenche till Göteborg och livade upp restaurangbesökarna på Trägårn. 
Det var första gången på sex år som Wenche Myhre framträdde med en egen show i Sverige. Showen hade gått för utsålda hus på Humla i Oslo och därefter på turné i Västtyskland innan det blev göteborgarnas tur.
Wenche framträdde tillsammans med en stor orkester där hennes bror Reidar ingick på saxofon, två doatjejer och två manliga dansare. 
Några pärlor ur innehållet: ett svängigt Louis Prima-potpurri, musikallåtar ur "A Chorus Line" och "Little shop of horrors" och en galen fyllemonolog där nykteristen Wenche fick utlopp för sin speciella mimik och plastik.

Wenche Myhre

"Hon sjunger, dansar och spexar, är ett energiknippe i kort-kort som bitvis får det att svänga ordentligt på scenen - men som också kan slå av på takten för att göra en ballad rättvisa", berömde Kristina Torell i Göteborgs-Posten.
Ingmar Glanzelius i DN tyckte att Wenche kom bort i sammanhanget: "Showen är ambitiös, i detalj planerad och professionell i den meningen att ytan blir hård och glatt och inte lämnar några gläntor för Wenche Myhre själv."
Anders Björkman i Expressen kallade showen för pinsam och inte heller Jens Peterson i Aftonbladet var riktigt nöjd: "Texterna är problemet. Det finns inga sångrader att gripas av, inga monologer som biter sig fast. Wenche Myhre är en duktig artist, men hennes mimik och plastik räcker inte för att fylla en hel show."
Margareta Artsman i SvD: "Hon sjunger - jazz och visor - håller monologer, dansar och spelar ut sin komiska ådra med en intensiv scennärvaro... Att utan avmattning hålla tempot och stilen under drygt en timme är en prestation."

Se även:

Kommentarer

  1. En av de bättre artister från Norge! I vart fall när det gäller populärmusik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sprallig och begåvad tjej som man blir glad att se och höra!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp