Kjerstin Dellert Show, Trägår´n 1977


En operasångerska på krogscenen var en idé som visade sig fungera alldeles utmärkt. Hösten 1977 uppträdde Kjerstin Dellert på Restaurang Trägår´n i Göteborg med en egen show. 
För texterna svarade bland andra Bosse Carlgren, Beppe Wolgers och Åke Söderqvist. Repertoaren rörde sig från Evert Taube via Bertolt Brecht till Tom Lehrer. Här fanns Kjerstins svensktoppare "Mamy blue", en antikärnkraftsång och en komisk Carmen-parodi. 
Såväl sonen Totte Dellert som den dansande maken Nils-Åke Häggblom fanns med på scenen, likaså sångaren Göran Rydh och dansaren Vilgot Gyllengran. Anders Eljas var arrangör och kapellmästare, Göran Stangertz regisserade.
Bo Ekelund i GT gjorde tummen upp: "Det är en bra, rolig, underhållande och framför allt en annorlunda föreställning Göteborg kan glädjas åt månaden framöver på Trägår´n. Den måste övriga Sverige se."
Anders Björkman i Expressen var kritisk: "En operasångerska i mogen ålder, som visar benen på nöjets estrader. Jo, det är ju fräsigt, men som kul grej är den konstlade frigjordheten överspelad."
Kristina Torell i G-P: "En styrka har det här programmet i variationen, i pendlingen mellan musik av skilda slag. Tempot stiger och sjunker i takt med innehållets karaktär."
Anders Löfvendahl i SvD: "De 60 minuterna bjuder på professionell och varierande lösnummerunderhållning utan tillstymmelse till pauser, smått andlösa och halsbrytande övergångar mellan olika slags musik och nummer och får också publiken att ständigt ta nya applådtag."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp