"Sylvia Vrethammar Show", Nya Bacchi 1976

Vintern 1976 drog Sylvia Vrethammar och Rune Öfwermans orkester in på Nya Bacchi i Stockholm med en show som fick hela krogen att gunga. Sylvia levde verkligen upp till bilden av en sensuell nattklubbsstjärna och bjöd på örhängen som "Ciao, ciao Bambino" och "Feelings". Men det var hennes svängiga sambanummer som fick publiken att tända till och ropa efter mera.

Sylvia Vrethammar på Nya Bacchi.

"Musikanterna är på topp och aldrig har jag sett Sylvia Vrethammar så lössläppt och i vissa nummer glatt vampig", skrev Expressens recensent Björn Vinberg. 
Maria Schottenius i Aftonbladet ogillade showen och beskrev Sylvia som en halvdan mix av Siw Malmkvist, Lill Lindfors och Eva Rydberg, helt utan egen stil: "Det är så parfymerat, utstuderat, så utan äkthet. Tyvärr. Någon enstaka gång hettar det till. Det är när Sylvia får fatt i en samba, eller någon annan speciell rytm som passar henne."
Sven Malm i SvD var inte heller odelat positiv: "Det är en märklig blandning som Sylvia Vrethammar med vänner bjuder på Nya Bacchi. Det är en show som varken är bra eller dålig, inte originell eller överraskande men ändå med flera sköna musik- och sångnummer."
Marcus Boldemann i DN: "Det är en av de mest genomarbetade shower jag sett på länge - proffsigt gjord och med ett material som håller en gedigen grundkvalitet."

Se även:

Kommentarer

  1. Jag var kanske inte ett fan av Sylvia och hennes låtval under åren, men i TV-programmet Så mycket bättre, var hon riktigt kul och charmig som person.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska nog uppskatta sambarytmer för att gilla Sylvias musik.
      Jag minns också hennes medverkan i Så mycket bättre som positiv.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp