Magnus & Brasse på Nya Bacchi 1974

Komikerparet Magnus Härenstam och Brasse Brännström var redan etablerade genom TV när de gjorde sin första gemensamma krogshow på Nya Bacchi vintern 1974. På scenen hade de tidigare sekunderat Lill Lindfors i en show på Berns, men det var först nu som Magnus och Brasse fick fritt spelrum för sina egna upptåg. Och visst var dom lika roliga live som i TV. 
Flera nummer ur showen har blivit verkliga humorklassiker. Dit hör Magnus monolog "Backhopparen" där han berättar hur det känns sekunderna innan han ska iväg. Brasses "Munspelet" med förslaget om att sticka ett munspel i munnen på sjukhuspatienterna för att personalen lättare ska kunna bevaka deras andning. Här fanns "Verkmästarn i magen" där Magnus berättar om hur det går till i veckoslutet då alla får jobba övertid, inte minst extrapersonalen från levern och gallan. 


"Magnus och Brasse är utan tvekan två av Sveriges bästa komiker, deras texter är begåvade och ofta angelägna, utspelet lagom avvägt och poängerna många", tyckte Jan Andersson i Aftonbladet. 
"Faktum är att Magnus och Brasse är det roligaste som finns just nu. Dom är egentligen oslagbara på att ställa sig rakt upp och ner och dra halvdåliga vitsar. Och det är fantastiskt roligt", menade Uno Palmström i GT.
Alf Halldin i GP: "Publiken på Nya Bacchi har roligt och roligare ändå lär det bli när denna show är ordentligt inkörd och premiärnervositeten är borta. Åtminstone Brasse hade tydliga premiärnerver trots sin rutin. Magnus däremot lider ytligt sett inte av denna åkomma." 
Slutklämmen i Hans Fridlunds recension i Expressen: "Sa jag att detta var en rolig heltimme? Det gjorde jag visst. Men det tål att upprepas."

Magnus i "Verkmästarn i magen"

Se även: 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp