"Björn Skifs c/o Ansgar Winsch", Börsen 1984-85


Björn Skifs var en av de artister som fick tillträde till krogscenerna när krögarna började inse att pop- och rockgenerationen börjat få plastkort.
"Björn Skifs c/o Ansgar Winsch" på Börsen 1984 blev en stor framgång med 25 000 biljetter sålda i förköp. 
Här fick Björn visa sin mångsidighet som entertainer. Det var en väl avvägd blandning mellan musik och komik. Minnesvärda är hans pantomimer bl.a. en galen flugjakt till tonerna av "Humlans flykt", och så numret där han med en köksstol som enda rekvisita kör racerbil.
Bland musiknumren fanns det svängiga gospelnumret "Mera regn", "Boys Will be boys" med Björn som James Bond och Harrison Ford. Ett sjok med gamla hits fanns med så klart, däribland "Michelangelo" och "Hooked on a feeling".
Björn var inte ensam på scenen utan hade god uppbackning av doatjejerna och dansarna Beatrice Järås, Anna-Lotta Larsson och Anki Bengtsson. I Anders Berglunds orkester hittade man såväl Nisse Landgren som Mike Watson och Lasse Wellander.
Recensionerna var övervägande positiva även om en del kritiker anmärkte på showens längd. 90 minuter ansågs vara i mastigaste laget för en krogshow.
"Ambitionerna att visa upp så mycket som möjligt tar död på det som kunde blivit en lysande krogshow. Men än finns möjligheter att rätta till det hela - stryk några nummer och tajta till det hela", menade Gunnar Rehlin i GT.
Mats Olsson i Expressen: "Björn Skifs show på Börsen är förmodligen det bästa han gjort. Det är i alla fall den fräckaste, fräschaste och mest nytänkande krogshow jag sett."
"Björn Skifs c/o Ansgar Winsch - det blir en show med drag men också lite av långrev. En show med mycket humor och fin musik", skrev Kristina Torell i G-P.
Rune Östberg i Falu-Kuriren: "Björn Skifs går från klarhet till klarhet som underhållare. Efter att ha varit en härlig sångare och artist har han nu även blivit en nära nog fullfjädrad underhållare, som med små enkla medel kan trollbinda en fullsatt salong."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

"Cyklar", Lisebergsteatern 1985