Några ord om Sven Melander

Sven Melander finns inte längre. Fuck cancer!
Malmöpågen Melander började en gång i tiden som journalist på Aftonbladet. I slutet av 1970-talet råkade han bli glad på en fest och halkade in i filmens värld. Lasse Åberg var nämligen där, på jakt efter någon som kunde vara knall och kul på samma gång. Ni vet hur det gick. Packade Berra gjorde ett oförglömligt intryck på biopubliken som såg "Sällskapsresan". Därefter tog Sven tjänstledigt från Aftonbladet och blev nöjesmaskinist.
"Nöjesmaskinen" med Stina Lundberg, pingviner och ballongdansen blev en jättesuccé i TV och Sven fick sitt definitiva genombrott som TV-underhållare. 
Så kom "Nöjesmassakern" där kockarna Werner och Werner högg sönder torsken och tog sig en lille en. För att inte tala om trollet Rulle, barnens favorit med utslaget hår och glipa mellan framtänderna: "Hej alla barn, jag heter Rulle. Jag är full! Full rulle!"

Sven Melander (1947-2022)

Under en period var han chef över allt roligt i TV1 och på 1990-talet började han snacka om nyheter i rutan och visade även prov på sin breda allmänbildning som tävlingsdeltagare i "På spåret". På senare år blev det mer och mer teaterroller för Sven Melander. Han spelade revy, fars och musikal med oslagbar komisk tajming. På sociala medier vädrade han sitt missnöje över samhällets orättvisor och visade upp ett stort engagemang och rättvisepatos.
Tack Sven för alla glada stunder. Nu blir det full rulle i himlen.

Se även:

Kommentarer

  1. Sven Melander gillade jag, inte minst i filmen "Sällskapsresan". Det börjar bli många gamla roliga gubbar nu i himlen men skoj har de nog...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han gjorde verkligen många minnesvärda "gubbar". En kul kille som man kommer att sakna.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp