"Parneviks revyparty", Chinateatern 1983


"Anders Gernandt fanns på plats. Och Bengt Bedrup och nya gubben Jerry Williams. Ett gäng andra gäster inte att förglömma. Ty det är pålitligt kul att gå på party hos Parnevik. Så pass roligt att karl´ns nya revyparty tveklöst är den mest skrattdrivande tillställningen på China sen Bosse själv var där senast..." skrev Hans Fridlund i Expressen efter att ha varit på premiären av "Parneviks revyparty" i januari 1983. 
Efter många framgångsrika enmansshower framträdde nu Bosse Parnevik för första gången med en ensemble kring sig. Här fanns Siw Malmkvist, Lars Amble, Grynet Molvig och sånggruppen Vox Luxe. Mikael Ekman svarade för regin, Bengt Peters för scenografin och orkestern leddes av Berndt Egerbladh.
Det var en traditionell revy som utöver Parneviks många imitationer innehöll sketcher, monologer, sång- och dansnummer. 
Till Parneviks nya "offer" hörde bl.a. utrikesminister Lennart Bodström: "Är det Bodström själv spelande Parnevik som Bodström? Eller är det utrikesministern i ett kort gästspel som Bodström? Eller kanske Parnevik agerade Parnevik som utrikesminister? Av frågetecknen framgår att partyt förutom sitt glittrande utanverk också bjuder på en del oroväckande schizofrenier. Möjligen beror det på att Parnevik som imitatör är för bra", konstaterade en lätt förvirrad Mario Grut i Aftonbladet. 
"Bosse Parnevik deklarerar redan, när han hälsar välkommen, att det blir mycket Parnevik i första akten men mindre i den andra. Fast det stämmer inte - det är väldigt massa Parnevik också i den andra. Och det är en alldeles lysande show han spelar, den gode Bosse", skrev Göteborgs-Postens Alf Halldin.
Lars Fimmerstad i Svenska Dagbladet: "Det är ett roligt program. Parnevik ställer sig själv i centrum, småpratar avspänt med publiken med en god vits var 20:e sekund mellan de komiska imitationerna, som främst drabbar våra föga folkkära politiker. Parnevik är elak, ibland nästan hatisk mot dem. Som medelstor företagare i restaurang- och underhållningsbranschen hör han också till politikernas strykpojkar i samhället. Hur ljuvt måtte då inte hämnden smaka, när direktör Parneviks publik hjärtligt skrattar med i motangreppen på dem som makten hava. Och den får skratta mycket."
"Parneviks revyparty" blev en publikframgång och spelades hela våren på China och fortsatte under hösten med delvis ny ensemble. Siw Malmkvist och Grynet Molvig hade då ersatts av Eva Rydberg och Elisabeth Andreasson.


Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp