Nisse Ahlrots revy "Alla gökar i häcken" 1975


Nils Ahlrot (1920-91) var Skånes okrönte buskiskung. 1952 startade han sitt eget kringresande revysällskap som turnerade flitigt i södra Sverige fram till slutet av 1970-talet. 1975 års Ahlrot-revy hette "Alla gökar i häcken" där Nisse bland annat hade sällskap av sina trogna primadonnor Lillemor Dahlqvist och Ulla Sonesson.
"Den som älskar Nisse och älskar buskis lär inte bli besviken. Tvärtom. Nisse och hans gäng serverar sketcher, monologer, kupletter och annat med hjärtlighet och gemyt. 
Textmässigt är Alla gökar i häcken inte så mycket att hänga i julgran. Sketcherna bygger i regel på gamla vitsar som man hört många gånger och kan poängerna på. Men - Nisse och hans kolleger lyckas ändå servera dessa gamla poänger på ett överraskande sätt. Eller ändrar på poängen. Och i och med överraskningsmomentet blir slutklämmen i regel rolig", skrev Tore Ljungberg i Arbetet.

Revyensemblen 1975

Nils Ahlrot blev känd långt utanför Skånes gränser genom TV-serien "N.P. Möller - fastighetsskötare" som började sändas 1972. Även där hade han sällskap av Ulla Sonesson som spelade den riviga fru Skoog i kvartersbutiken. Serien blev oerhört älskad och kom att gå i sex säsonger fram till 1980. 

Se även:

Kommentarer

  1. Ulla Sonesson gick bort nu i vår drygt 90 år gammal.
    Nisse skulle fyllt 100 i april.
    Anders

    SvaraRadera
  2. Jasså Ulla (Skogan) blev så pass gammal. Det gamla gardet av duktiga skådespelare och revyartister faller ifrån en efter en nu.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp