"Hjalmars jubileumsrevy", Nya Parkteatern i Örebro 1990-91


I november 1990 presenterade Peter Flack "Hjalmars jubileumsrevy" på Nya Parkteatern i Örebro. Exakt vad som jubilerades var lite oklart. Hjalmar från Viby gav en invecklad förklaring, det hade med Hjalmars ålder att göra, hur länge han varit gift med sin Hilda, i någon mån hur många revyer han spelat och att hans bil gått igenom besiktningen på tredje försöket... 
Peter Flacks årliga Örebrorevy hade vid det här laget blivit en riksangelägenhet och med cirka 80 000 sålda biljetter slog jubileumsrevyn alla tidigare publikrekord.
Revyprimadonnor var Gunilla Åkesson och Meta Roos. Bengt Peters svarade för scenografi och Marie Kühler för koreografi. 
Här parodierades "Indiana Jones", "Dame Edna" och dejtingprogrammet "Vem tar vem". Man raljerade över det blågula fiaskot i fotbolls-VM, Meta Roos sjöng jazz så att nackhåren reste sig av välbehag och Gunilla Åkesson dök upp som Leila K. 
Finalnumret "En vit vinter" med snöfall över scenen var påkostat och förde tankarna till Ernst Rolfs lyxrevyer.


"Hjalmar är bättre än någonsin", löd omdömet i Katrineholmskuriren. Nerikes Allehanda använde superlativ som "Proffsigt, välslipat, njutbart!"
"Peter Flack är med mest hela tiden. Han har en varm personlighet och total behärskning av scenen. Det känns att han är på hemmaplan. Årets revy är - liksom de tidigare - en blandning av lyckade och mindre lyckade nummer. Men det positiva överväger", skrev Sven Malm i SvD.
Petter Karlsson i Expressen: "Årets texter är inte de bästa revypappa Flack skrivit. Men som publikdomptör är han skickligare än någonsin. Det gäller också mini-primadonnan Gunilla Åkesson, som är fulare, roligare och - ja sjutton vet om hon inte blivit kortare också - än på mycket länge."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

Barnprogrammet "Svenska Sesam"