Scalarevyn "Revue à la carte" 1948-49


"Egentligen är det alldeles onödigt att kritisera revyerna på Scala, ty de blir i alla fall succéer och går sina 200 gånger. Det är rätt egendomligt, ty många av de anrättningar som serverats på denna lilla scen har varit lite si och så", konstaterade signaturen Esset i Svenska Dagbladet med uppgift att recensera 1948-49 års "Revue à la carte".
På scenen fanns bl.a. huskomikern Lasse Krantz (dunderförkyld vid premiären), primadonnan Sylva Åkesson, komikerparet Gus & Holger, debutanten Lizzy Stein, Artur Rolén, Carl-Axel Elfving och Eric Gustafsson. Men de annars så slipade revyförfattarna Nils Perne och Sven Paddock hade inte lyckats förse sina artister med tillräckligt slagkraftiga texter den här gången. Kritikerna ansåg att revyn var en flopp. Esset i SvD fortsätter sin recension: "Höstens à la carte, som serverades på fredagskvällen, har sina förtjänster, men också sina fel. Den är inte fullt så spelglatt rolig och uppsluppen till sitt humör som man hade önskat."


Mikael Katz i Expressen: "Det var en sällsynt okryddad Revue à la carte som serverades. Peppar fanns inte och saltet hade avgjort mist sin sälta."
Jolo i Dagens Nyheter: "Hela ensemblen slåss annars ihärdigt med Pernes och Paddocks texter, som inte alls är så kvicka och slående som de varit förr."
Peo i Aftonbladet: "Publiken vände ut på Wallingatan, inte så lite besviken. En pånyttfödning och omstuvning kan dock säkert få den att vända tillbaka igen."

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp