"Klart till drabbning", Sune Mangs show på Valand 1969

Hösten 1969 gästade Sune Mangs krogen Valand i Göteborg för ett månadslångt engagemang. "Klart till drabbning" var rubriken på underhållningen där Mangs hade sällskap på scenen av Tina Möller, Marita Örngren och Jan Sjödin. 
Showen hade sjötema och det skojades friskt med sjömansromantiken. Det handlade om skeppsbrutna män och kvinnor, åtrå och passion, en tullares fantastiska tjänstenit, om sjömansvalsens reinkarnation och saltstänkta fräckisar.
För de flesta texterna svarade Bengt Linder. Även Povel Ramel hade bidragit med en visa. Regisserade gjorde norrmannen Hans Kjölaas. Det blev en trivsam kabaré som gick hem hos krogpubliken.
"Gott humör, i stort sett bra texter samt bra framförande är showens mest framträdande ingredienser", skrev Göteborgs Handels - och Sjöfartstidning.
Leif J. Andersson i G-P: "Kapten Mangs drar själv tyngsta lasset med den sorts lite halvgamla visor som sitter så bra när han sjunger dem. De övriga i ensemblen lever ett litet tillbakadraget liv vid sidan om titelhållaren, bragdmannen och dådaren Mangs."
"Klart till drabbning är en oförarglig show. Men inte desto mindre rolig. Idealisk för krogen. Och Sune Mangs kan notera ännu en framgång som entertainer", tyckte Arbetets recensent Morgan Gustavsson.

Sune Mangs roade på Valand 1969.

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp