Vinyllådan - Bertil Norström


Den här vinylsingeln med skådespelaren Bertil Norström inhandlade jag för en tia på Erikshjälpen häromåret. Den är egentligen värd mycket mer, det är en bra och rolig singelskiva. Dessutom har Bertil signerat omslaget. A-sidan innehåller "Vals i Arkösund" och B-sidan är en humoristisk visa om Kolmården "Den dan jag for till djurparken". En skiva med östgötsk anknytning alltså. Och Bertil Norström visste vad han sjöng om. Han var verksam i dessa trakter i 26 år då han tillhörde den fasta ensemblen på stadsteatern i Norrköping - Linköping.


När Kolmårdens djurpark var helt nyöppnad blev Bertil Norström engagerad som regissör för delfinerna: "De var underbara att jobba med, så lydiga och villiga", berättade han i en intervju i samband med sin 80-årsdag 2003. Skådespelaren Bertil Norström avled 2012.

Se även:

Kommentarer

  1. Kommer bara ihåg honom från Varuhuset som Bengt Persson som var lagerchef och drack mycket ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den rollen kommer jag också ihåg. Inga Gill spelade hans fru Edith. "Varuhuset" var en bra serie med många fina skådespelare.

      Radera
  2. Ja Varuhuset var bra serie, synd att det inte kommer något sådant igen men tur att man kan se det på nätet om man vill i alla fall :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"Grease", Chinateatern 1991-92

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

"Cyklar", Lisebergsteatern 1985