Thore Skogman Show 1970


1970 firade Thore Skogman 15-årsjubileum som folkparksartist. Den här säsongen besökte han bortåt 90 spelplatser med avspark på Valborgsmässoafton i Upplands Väsby. 
Det var ett glatt, enkelt och avskalat program som Thore bjöd folkparkspubliken på. Här fanns inga dansare eller något storband som backade upp. Vid sin sida hade Thore sin trogne dragspelare Carl-Einar Scheirman som ende ackompanjatör. 
Repertoaren bestod av gamla beprövade kort som "Storfiskarvalsen", "Knäpp i skallen" och så ett potpurri med några av de mest kända Skogman-låtarna genom åren.
Den fina hyllningsvisan till Evert Taube, som Jan Malmsjö gjort lycka med på Svensktoppen, framfördes nu av upphovsmannen själv. "Fråga Lund" och "Tjolitta i Sillerud" hörde till de nyare alstren i showen.
Pressen menade att Skogman var oföränderlig, på gott och ont: "Thore Skogmans vänner finner inget nytänkande i denna sommarshow, men det kanske är det som är meningen", skrev Birgitta Edlund i Dagens Nyheter.
Anders Björkman i Expressen delade ut två getingar i betyg: "Två getingar är kanske i underkant. Thore Skogman är i alla fall en artist med scenauktoritet, röst och enorm rutin. Men det börjar bli lite enformigt."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Grease", Chinateatern 1991-92

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

"Cyklar", Lisebergsteatern 1985