Sven-Bertil Taube på Berns 1978

"Tala om succé! Sven-Bertil Taube på egen hand och i eget land. I en krogshow på Berns som kommer låta tala om sig framöver", skrev Bengt Melin i Aftonbladet och menade att Sven-Bertil Taube blivit en estradör, lika stor som pappa Evert.
"Den vackraste visan om kärleken" var titeln på Sven-Bertils krogshow. Detta var ett program fjärran från Lill-Babs, Magnus och Brasse, Lill Lindfors och de andra folkkära artister som brukade underhålla på Berns salonger. Här handlade det om finstämd lyrik, fin musik och ett elegant utförande som gav underhållning i en och en halv timme. Bakom Sven-Bertil fanns den frackklädde dirigenten Ulf Björlin och hans 20-mannaorkester. 
Programmet innehöll visor och dikter av Ture Nerman, Robert Burns, James Thurber, Bo Bergman, Lars Forssell och fader Evert Taube själv. 

Sven-Bertil Taube på Berns 1978.

"En finkantad soaré är det, men med en nerv som växer och ror hem även en nymatad krogsalong", konstaterade Lars Weck i DN.
Stig Nahlbom i Expressen: "Sven-Bertil läser dikt, läser en saga och småpratar fritt. Går långa oövertänkta ordpromenader men återvänder alltid till utgångspunkten utan att falla omkull, ett släktdrag? Han är helt oförstörd av rutin och tar malörerna med en klackspark, som alltid får enkronan att hamna i bröstfickan."
Alf Halldin i G-P: "Kärleken är genomgående tema i programmet och kärleken ska ju vara mjuk och öm -precis som i denna musikaliska specialitet. Sven-Bertil Taube är också utomordentlig som samordnare i det halvannan timma långa programmet. I ton och tal och gester blir han allt mer lik pappa Evert."

Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp