Wallyrevyn på Cirkus 1945


När teaterdirektören Gustav Wally bjöd in till premiär var det fest. Hela det Stockholm som brukade spegla sig i veckopressen och teater- och filmspalterna var där. Wallys lyxrevyer var en fröjd att skåda när det gällde dräkter, scenografi och kvinnlig fägring. 1945 års sommarrevy "Wallys Garden Party" på Cirkus Kungl. Djurgården utgjorde inget undantag. Här fanns stora eleganta balettnummer, varieténummer av internationell klass, traditionella kupletter, sketcher och monologer. 
Den berömda dirigenten Sixten Ehrling ledde orkestern. 
Här fanns clownen Charlie Rivel tillsammans med sina fyra barn Paulina, Juanito, Valentino och Charlie J:or. Publiken fick bland annat uppleva Charlie Rivels berömda Chaplinimitation medan barnen fick visa prov på sin musikalitet och danskunnighet.
Gustaf Torrestad var revycharmören som svarade för skönsången, bland annat "Ett hörn av Rue Gabrielle", ett storslaget nummer som flera recensenter utnämnde till kvällens bästa inslag. De komiska bitarna fick Dagmar Olsson och Calle Reinholdz ta hand om. 
Signaturen Perpetua i Dagens Nyheter ansåg att Wallyrevyn saknade satir och kvickheter men bjöd generöst på dräkter och dekorationer: "Revyns brist på udd och snärt märktes mest när Dagmar Olsson stod på scenen, hennes säregna burleskeri kräver saftiga repliker, varför man beklagade att inte någon kvick människa kunnat skriva en lämplig tirad åt henne. Calle Reinholz hade en lyckad mask som den filmande Lennart Bernadotte, men han skulle också kommit mera till sin rätt om han fått fyra av en fullträff."
PGP i Aftonbladet summerade revyn som lyckad: "Åtminstone var premiärpubliken förtjust. Den applåderade så att frisyrerna derangerades och det blev veck på de vita smokingarna."


Se även:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ulf Elfving och bapelsinen

"Sound of Music", Folkan 1982-83

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp