Vinyllådan - "2 sidor Carlsson"


Janne "Loffe" Carlsson tillhör de verkligt saknade artisterna i en värld där det behövs mycket glädje och galenskap. Kanske var han för folklig och hejig för att vinna recensenternas hjärtan, omdömena om honom var ofta ganska hårda. 
Publikens kärlek vann han onekligen, miljoner tittare bänkade sig framför TV-apparaterna när Janne Carlsson ledde sin galna lördagsunderhållning från Cirkus på bästa sändningstid under 1970- och 80-talen.
Mångsidige Janne Carlsson gjorde sig skyldig till en del grammofonskivor, dels som fenomenal trumslagare men ibland även som sångare.
I skivbacken hittar jag en sällsynt singel "2 sidor Carlsson" utgiven 1989. A-sidan heter "Som i en dröm", men det var B-sidan "Kalle Graffiti" som fick mig att inhandla plattan för många herrans år sedan. 
Kalle är Söderkisen som är ute och klottrar i tunnelbanan och blir haffad av polisen gång på gång. Efter ett tag kommer han på den geniala idén att starta en klottersaneringsfirma och blir på så vis rikast i stan.
"Det vi klottrar på kvällen tar vi bort i morrn bitti, det kallas för business men det är graffiti..." sjunger Janne.
Det är en humoristisk låt som från början ingick i en av Janne Carlssons krogshower. Någon större hit blev aldrig "Kalle Graffiti", trots att refrängen sätter sig på hjärnan direkt och sedan är näst intill omöjlig att sanera bort. 


Se även:

Kommentarer

  1. Han gjorde nog mycket mer än den HöHö-Loffe som många bäst känner till. Spelade med många kända artister och hade en hel del seriösa roller vill jag minnas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"Grease", Chinateatern 1991-92

Verklighetens vägförvaltning i Skultorp

"Cyklar", Lisebergsteatern 1985